Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ένα σύντομο βιογραφικό μου


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

Η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ γεννήθηκε στα Καλάβρυτα. Είναι φιλόλογος με οργανική θέση σε σχολείο της Καλαμάτας. Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στις Επιστήμες της Αγωγής με ειδίκευση στη Δημιουργική Γραφή, από την Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας.

 

Από το 1992 μέχρι το 1999 εργάστηκε ως κειμενογράφος σε διαφημιστικές εταιρίες. Έπειτα διορίστηκε στην Μέση Εκπαίδευση.

Από το 2002 μέχρι το 2004 δίδαξε στα τμήματα μητρικής γλώσσας της Ελβετίας.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια εκπαιδευτικά, περιβαλλοντικά, θεατρικά, για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, για τις καινοτόμες δράσεις στις βιβλιοθήκες, για το θέατρο, για το διαδίκτυο και το παραμύθι.

Έχει ασχοληθεί με την παιδαγωγική αξιοποίηση της δημιουργικής γραφής στο σχολείο.

Έχει πιστοποίηση στη χρήση των ΤΠΕ και έχει παρουσιάσει εισηγήσεις της σε διεθνή συνέδρια.

Ήταν επιμορφώτρια και εμψυχώτρια σε βιωματικά σεμινάρια για το παραμύθι και τη δημιουργική γραφή που διοργανώθηκαν το 2012 και 2013 από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Μεσσηνίας, και την άνοιξη του 2014 από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων και τη Σχολική Σύμβουλο φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων.

Είναι μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας.

Από την άνοιξη του 2014 συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ)  διδάσκοντας το μάθημα της Δημιουργικής Γραφής στο αντίστοιχο εργαστήρι.

 

Δικά της έργα, παραμύθια, διηγήματα και νουβέλες, έχουν βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς και έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο, σε λογοτεχνικά περιοδικά και σε συλλογικούς τόμους.

 Στον ιστότοπο 24grammata.gr βρίσκεται αναρτημένη σε e-book η μελέτη της «Παραδοξολογίες και γλωσσικές ακροβασίες στο  πεζογραφικό έργο του Γιάννη Σκαρίμπα».

Από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη κυκλοφορεί το βιβλίο της  Η δημιουργική γραφή στο Γυμνάσιο.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου